Naprapati


En manuell behandlingsform för bättre rörlighet och funktion i hela kroppen

Naprapatens helhetssyn tillsammans med den specifika  kompetensens inom manuell terapi  i kombineras med ortopedisk och konventionell medicin, är kärnan i naprapaten behandlingar.

En naprapat arbetar främst med sina händer och kombinerar olika manuella behandlingstekniker såsom ledspecifika manipulationer och mobiliseringar med mjukdelsbehandling som massage, bindvävstekniker och stretching.

De manuella behandlingsteknikerna kombineras med elektroterapi så som TENS, Interferensström och Ultraljud .

I behandlingen tas hänsyn till såväl leder och skelett som muskler, nerver och övriga mjukdelar

För att nå varaktigt resultat följs behandlingen upp med personliga träningsprogram och rådgivning om hur du kan använda din kropp på ett mera hjälpsamt sätt.

Vid sidan om akuta vårdinsatser ryms även en rad förebyggande och rehabiliterande åtgärder för att återfå normal funktioner och för att undvika att besväret kommer tillbaka.


Vill du veta mer? Se gärna vår film om naprapatiVilka besvär behandlar en naprapat?

När samspelet mellan muskler, leder och nervsystem inte fungerar optimalt uppstår smärta och stelhet. Exempel på smärttillstånd, som med gott resultat behandlas av naprapater, är nackspärr, ländryggs-, ischias-, knä-, hälsene- och käkledsbesvär och spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge samt skulder/axelbesvär

Naprapaten har ett  professionellt omhändertagande vilket  möjliggörs en snabbare återgång till smärtfrihet och rörlighet som hjälper dig i din vardag såväl  hemma, på ditt arbete och de du vill göra på din fritid.

Först ta bort smärtan/stelheten. Sedan se till att den inte kommer tillbaka.


Naprapatins effektivitet stöds av forskning

Naprapatins effektivitet stöds av modern forskning. En stor studie från Karolinska Institutet har visat att naprapati till och med fungerar bättre vid rygg- och nackbesvär än traditionell läkarbehandling.

Enligt en SKOP-undersökning skulle 57 procent av svenskarna föredra att gå till naprapat istället för vårdcentral vid ryggbesvär.


Hälsooffensiven 2019. Webbplatsen skapad av Wallmander & Co. Powered by inviso.se webbhotell